بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۷ ژانویه ۲۰۱۹. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۶-۰۸. ↑ ۱۱٫۰ ۱۱٫۱ شهبازی، داریوش. برگهایی از تاریخ تهران. ثالث. صص. ۱۶. شابک ۹۷۸۹۶۴۳۸۰۵۴۹۴. ↑ ۱۲٫۰ ۱۲٫۱ تاریخچه تهران (ویراست ویرایش دوم)، تهران: مؤسسه جغرافیایی و کارتوگرافی گیتاشناسی، ۱۳۸۷، شابک شابک ۹۷۸٬۹۶۴٬۳۴۲٬۲۵۳٬۰ ↑ "History of Tehran - Lonely Planet Travel Information". lonelyplanet.
[۱۵۷] به گفتهٔ مازیار حسینی، معاون سابق حملونقل و ترافیک شهرداری تهران، تعداد خودروهای این شهر حدود ۶ برابر ظرفیت خیابانهای آن است. [۱۵۸] پیدا کردن جای پارک در برخی مناطق تهران بسیار سخت است و به یک مشکل برای شهروندان تبدیل شدهاست. [۱۵۹][۱۶۰] به گفتهٔ احمد دنیامالی پیدا کردن پارکینگ یکی از مشکلات شهر تهران بوده و کمبود پارکینگ تأثیری مستقیم در افزایش ترافیک داشتهاست. [۱۶۰] تاکسیها در سال ۱۳۲۵، شرکتی با ۱۰ دستگاه خودروی ساختهٔ فیات، در تهران آغاز به ارائهٔ خدمت به مسافران کرد؛ تاکسیهای این شرکت بیشتر در مراکز تفریحی شهر حاضر بودند و مانند آژانسهای امروزی تهران، مسافران را بدون سوار کردن مسافری دیگر در بین راه، به مقصد میرساندند.
بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۱۱ اکتبر ۲۰۱۸. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۶-۱۰. ↑ «climate of iran - Iran Traveling Center» (به انگلیسی). Iran Traveling Center. ۲۰۱۵-۰۸-۰۱. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۶-۱۱. ↑ «آشنایی با دریاچه شهدای خلیج فارس (چیتگر) - تهران». همشهری آنلاین. ۲۰۱۹-۰۱-۱۲. دریافتشده در ۲۰۱۹-۰۸-۲۸. ↑ "cri. ac.
در دوران پهلوی، امور کشوری در پایتخت متمرکز شد و شمار کارکنان دولتی در شهر به سرعت افزایش یافت؛ در این دوران، شهر تهران علاوه بر دو وظیفهٔ سیاسی و تجاری، وظیفهٔ اداری را نیز پذیرفت. با انقلاب ۱۳۵۷ و آغاز جنگ ایران و عراق، برای نزدیک به یک دهه توسعهای در تهران صورت نگرفت و پس از پایان این دوره، توسعهٔ پایتخت ایران ادامه یافت و تهران به کانون پذیرش جمعیت در ایران تبدیل شد.
[۴۱][۴۲] تهران پس از انقلاب ۱۳۵۷ انقلاب ۱۳۵۷ به همراه درگیری نیروهای نظامی و مردم انقلابی در تهران، پایتخت ایران را محل راهپیماییها در زمان انقلاب و حتی پس از آن کرد. [۴۳][۴۴][۴۵] همچنین هنگام جنگ ایران و عراق، تهران به صورت مکرر تحت حملات هوایی میگ-۲۵ و موشکی اسکاد قرار گرفت که با تلفاتی نیز همراه بود. [۴۶][۴۷] دفاع از تهران در آن دوران برعهدهٔ سامانهٔ ضدهوایی بود. [۴۸] پایتخت ایران دورانی دارای تنش را در دهههای اخیر گذراند که برای کل کشور پیامدهایی داشتهاست. [۴۹] گروگانگیری در سفارت ایالات متحدهٔ آمریکا (۱۳۵۸)، انفجار در دفتر نخستوزیری جمهوری اسلامی ایران (۱۳۶۰)، حمله به کوی دانشگاه تهران (۱۳۷۸)، تظاهراتهای ۱۷ اسفند ۱۳۵۷، ۲۲ خرداد ۱۳۸۵، ۱۳۸۸ و ۱۳۹۶ نمونههایی از رخدادهای مهم سیاسی و اجتماعی دهههای گذشته در تهران هستند. در دوران جمهوری اسلامی، به دلیل جنگ ایران و عراق، برای نزدیک به یک دهه توسعهای در تهران صورت نگرفت.
دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۶-۰۶. ↑ «پیامدهای افزایش جمعیت در شهر تهران». بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۸ ژانویه ۲۰۱۹. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۶-۰۶. ↑ «ناکارآمدی مدیریت شهری؛ علت مشکلات شهر تهران». فراتاب. ۲۰۱۸-۰۵-۰۲. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۶-۰۶. ↑ «مجله تهران». hamshahrionline. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۶-۱۰. ↑ «تهران ایستاده تا فرونشست». بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۲۸ نوامبر ۲۰۱۸. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۰-۰۴. ↑ «دربارهٔ تهران - معرفی شهر تهران». بایگانیشده از اصلی در ۲۲ مه ۲۰۱۷. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۶-۱۱. ↑ ۶۴٫۰ ۶۴٫۱ ۶۴٫۲ ۶۴٫۳ ۶۴٫۴ ۶۴٫۵ ۶۴٫۶ ۶۴٫۷ ۶۴٫۸ ۶۴٫۹ «مدخل برگزیده: تهران- جغرافیا/ شیوا جعفری».
زندگی اینترنتی - حوزه نت
شهر کتاب آنلاین
[۲۲۴] آموزش و پژوهش آموزش در تهران دارای جداسازی جنسیتی از مقاطع ابتدایی است. [۲۲۵] آموزش ابتدایی و متوسطه در تهران عمدتاً توسط دولت ارائه شدهاست؛ اگرچه مدارس خصوصی نیز وجود دارد. ورود به دانشگاهها نیز از طریق یک آزمون سراسری رقابتی اداره میشود. [۲۲۶] حوزههای علمیه پس از آنکه آقامحمدخان قاجار در سال ۱۲۰۰ تهران را به پایتختی ایران برگزید و پس از توسعهٔ شهر از زمان فتحعلیشاه (۱۲۱۲–۱۲۵۰) به این سو، مدارس و نیز مساجد فراوانی در این شهر بنا شد.
مردم در سردترین نقطه دنیا چگونه زندگی می کنند - زیست آنلاین
دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۹-۱۱. ↑ "Tehrān | national capital, Iran | Climate" (به انگلیسی). Archived from the original on 11 October 2018. Retrieved 2018-09-13. ↑ "World Urbanization Prospects 2018" (PDF). United Nations. New York. 2019. Archived (PDF) from the original on 11 February 2020. Retrieved 14 April 2020. ↑ "List of largest cities". Wikipedia (به انگلیسی). 2022-06-27. ↑ ۹٫۰ ۹٫۱ ۹٫۲ بیبیسی. «تهران چگونه پایتخت شد؟». bbc. com. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۱۷ نوامبر ۲۰۱۸. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۶-۰۸. ↑ ۱۰٫۰ ۱۰٫۱ «ریشه نام تهران». پایگاه خبری افکارنیوز.
اقتصاد آنلاین. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۹-۱۱. ↑ «گزیده آمار حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران» (PDF). سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران. ۳۱ تیر ۱۳۹۸. دریافتشده در ۲۲ ژوئیه ۲۰۱۹. [پیوند مرده] ↑ مرکز پژوهشهای ایرانی و اسلامی. «مدخل برگزیده: تهران- جغرافیا/ شیوا جعفری». www. cgie. org. ir. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۸. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۹-۱۱. ↑ «آب و هوا: تهران - نمودار آب و هوا، نمودار دما، جدول آب و هوا - Climate-Data. org». fa. climate-data.
[۲۳۹][۲۴۰] مدرسهها ادارهٔ کل آموزش و پرورش تهران به ۱۹ منطقه تقسیم شدهاست و آموزگاران میتوانند به صورت برخط، از طریق وبگاه متعلق به آموزش و پرورش تهران درخواست انتقال میانمنطقهای دهند. [۲۴۲] در سال ۱۳۹۶ اعلام شد که ۱٬۱۰۰٬۰۰۰ دانشآموز در مدرسههای تهران درس میخوانند که از این شمار، ۹۰۰٬۰۰۰ دانشآموز در مدرسههای دولتی و بقیه در مدرسههای غیردولتی مشغول به تحصیل هستند. همچنین اعلام شد که ۸۲ درصد از مدرسههای تهران دولتی و ۱۸ درصد غیردولتی هستند. [۲۴۳] بر اساس اعلام مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران در سال ۱۳۹۶، بابت استحکام مدارس دولتی تهران نگرانیهایی وجود دارد و شمار قابل توجهی از آنها نیازمند توجه یا بازسازی هستند. [۲۴۴] همچنین با اعلام معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش شهر تهران در سال ۱۳۹۶، شمار دانشآموزان در برخی از کلاسهای درس مقطع ابتدایی شهر تهران، بیش از ۳۶ نفر و به صورت میانگین، این تراکم برابر با ۳۰ تا ۳۳ دانشآموز بودهاست.
خورشید چگونه زندگی میکند؟ | زیست آنلاین
↑ «مهاجرت در شهر تهران». atlas. tehran. بایگانیشده از اصلی در ۴ اکتبر ۲۰۱۸. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۶-۰۶. ↑ ۵۷٫۰ ۵۷٫۱ «Major Agglomerations of the World - Population Statistics and Maps». citypopulation. de (به انگلیسی). بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۴ ژوئیه ۲۰۱۰. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۶-۰۶. ↑ «آرامش شهری؛ گمشده امروز کلانشهرها/عملیات نجات پایتخت ادامه دارد». ۲۰۱۶-۱۰-۲۲.
ir/files/Data/Synoptic Data up to l2005/SHOMALTE". Climatological Research Institute. Archived from the original on 2018-08-15. [پیوند مرده] ↑ «اقلیم و آلودگی هوا». بایگانیشده از اصلی در ۱۲ ژوئن ۲۰۱۸. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۶-۱۱. ↑ www. dsi. co. «موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران | IICHS». بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۲۱ نوامبر ۲۰۱۵. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۶-۱۱. ↑ «تهران دربرابر همه حوادث آسیبپذیر است/ پسگیری همه سولههای بحران».
زندگی - همشهری آنلاین
دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۶-۰۳. ↑ تهرانپرس - کد خبر: ۳۲۵۹۶ (۱۸ دی ۱۳۹۲). «انتقال یا مدیریت پایتخت! / دلایل مخالفان و موافقان برای انتقال پایتخت». [پیوند مرده] ↑ «تهران و البرز مهاجر پذیرترین استانها/ کمترین تغییر و مهاجرت در استان قم». خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency. ۲۰۱۴-۰۶-۱۶. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۴ آوریل ۲۰۱۹. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۶-۰۶.
[۲۱۰] در تهران رستورانهای آسیایی، اروپایی و شمار قابل توجهی پیتزافروشی وجود دارد. [۲۱۰][۲۱۱][۲۱۲][۲۱۳] بر اساس گزارشی، رستورانهای خارجی تهران بیشتر در مناطق شمالی شهر قرار دارند. [۲۱۱] زندگی شبانه تهران از اندک پایتختهای جهان است که زندگی شبانه ندارد و از نیمهشب کاملاً تعطیل میشود. [۲۱۴] برای سالها، زندگی شبانه در تهران تنها یک ماه در سال، در قالب یک طرح ویژه یا در ماه رمضان وجود دارد. [۲۱۵][۲۱۶] البته در برخی خیابانهای تهران با عرضهٔ خوراک خیابانی، زندگی شبانهٔ تهران اندکی احیا شدهاست. [۲۱۷] ورزش تهران نخستین شهر در خاورمیانه بود که میزبانی بازیهای آسیایی را بر عهده گرفت.
در قصه ها زندگی می کنند - تماشا | همه قسمتها - تلوبیون
یک گیمر ایرانی چگونه زندگی میکند؟ - دانستنی آنلاین